Přejít k hlavnímu obsahu
Reklama

LETNÍ RECEPT: Čokoládové cookies s třešněmi (a malinami)

Dagmar Heřtová/24.7.2014

Připravit si pravé cookies vůbec není složité a navíc je máte hotové za chvilku. Výsledkem budou voňavé čokoládové placičky, které zmizí dřív, než řeknete švec!

 

 

INGREDIENCE: na 12 cookies

200 g hořké čokolády s  podílem 70 % kakaa 

75 g másla

225 g hnědého třtinového cukru 

2 vejce střední velikosti

1 lžička vanilkového extraktu 

150 g hladké mouky

1 vrchovatá lžička prášku do pečiva

50 g celých lískových ořechů, nejlépe vyloupaných 

150 g čerstvých černých třešní, případně hrstka malin

POSTUP

1. Předehřejte troubu na 180 °C. 

2. Připravte si dvě 100 gramové tabulky čokolády, rozlámejte je ještě v obalu o plochu stolu a dejte do skleněné misky nad hrnec s vařící vodou rozpustit. Není nutné směs míchat, jen v  klidu počkejte, až se čokoláda roztaví. Odstavte ještě než zmizí všechny kousky, dosažená teplota zbytek čokolády rozpustí. 

3. Máslo s cukrem utřete elektrickým mixérem do hladka a krémova. Postupně přidejte vejce a vanilkový extrakt, stále míchejte. Přidejte lehce zchladlou změklou čokoládu.  

4. Připravte si lískové ořechy. Na rozehřátou pánev dejte celé ořechy a lehce je po všech stranách opražte. Pokud mají slupku, opražené je dejte do papírového ubrousku a mnutím odstraňte slupku. Opražené ořechy rozdělte na třetiny. Třetinu rozsekejte na hrubo, odložte stranou, druhé dvě pak ještě dále sekejte na jemno. Všechny pak přidejte ke krémové směsi spolu s moukou a práškem do pečiva. Zapracujte je ale jen lehce vařečkou nebo pevnější stěrkou, aby směs zůstala nadýchaná. 

5. Připravte si dva plechy, vyložte je papírem na pečení a pomocí zmrzlinové lžíce vykrajujte kopečky sušenkové směsi na plech. Počítejte s tím, že kopečky se změní v plátky, takže na každý plech dejte pouze 6 kopečků v dostatečné vzdálenosti, aby se při pečení neslepily. 

6. Pečte 10 až 14 minut. Pokud je budete péci delší dobu, budou cookies tvrdší a více křupavé, záleží tedy jen na vaší chuti.

7. Vyndejte cookies z  trouby a nechte chvilku stydnout, poté je ostrým nožem opatrně přeneste na kovovou síťku a nechte úplně zchladnout. Podávejte se zralými třešněmi a malinami a posypte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!   

Více receptů najdete na tastejourney.cz

 
Aktuální číslo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – BURDA Praha bude s Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv.
* povinná pole