Přejít k hlavnímu obsahu

KUŘE V PODVAZKÁCH: Tip na divotvorný hrnec

Nina Řeháčková/12.11.2014
Tipy, recepty a recenze známé food bloggerky Niny Řeháčkové

Dnes bych Vám chtěla dát jeden tip

Musim se s Vámi podělit o jednu parádičku, kterou jsme s mojí nejoblíbenější Emičkou znovuobjevili, když jsem byla u rodičů na regenarční kůře na jihočeské vesnici. Je to hrnec na paření ovoce a výrobu džusů a sirupů. Jde o hliníkový hrnec z NDR po mojí babičce. Dlouho, předlouho ležel ladem a skladen zanechán svému osudu ve sklepě. Až tento podzim ho Ema vytáhla a začala kouzlit. 

   

Hrnec se skládá ze tří časti. Do spodní časti se dá voda, pak je samotný hrnec kam se vypařuje štáva z jablek a do něj vložené hluboké síto do kterého se vkladá ovoce. 

Tenhle zázrak je ůplně bez práce, protože jakékoliv ovoce, či zeleninu můžete v tomto hrnci pařit i se stopkami, jádry a kůrou. 

Já jsem tentokrát použila jablka, ale dá se udělat sirup téměř z každého ovoce, či zeleniny, anebo bylinek které Vás napadnou. Do ovoce nemusíte přidávat cukr, pokud chcete ovšem vyrobit sirup je třeba přidat cukr v libovolném poměru. 

Tohle je zázrak a já už vim co si budu přát od Ježucha. A až ho dostanu, tak se stanu sirupovou královnou!! ***

Ten džus je užasný horký s kořením, ale stejně tak dobrý je i ledově vychlazený. To musíte mít. :)

Hrnec jako je tenhle najdete třeba zde

Foto: Nina Řeháčková Ilustrace: Vladimír Strejček ze studia Drawetc

 

Aktuální číslo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – BURDA Praha bude s Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv.
* povinná pole