Přejít k hlavnímu obsahu

KUŘE V PODVAZKÁCH: Recept na vepřovou pečínku podzimních chutí

Nina Řeháčková/20.11.2014
Tipy, recepty a recenze známé food bloggerky Niny Řeháčkové

Vařím, vařím neustále, vařím s radostí, vařím s láskou, vařím pro kamarády a rodinu, miluji to. Poslední dobou nemám tolik času vařit doma. Včera jsem si trochu času ušetřila, zaexperimentovala a vznikla neuvěřitelně lahodná dobrota s chutěmi tak dokonale provázanými, že se musím ohromě pochválit, jaké jsem šikovné děvče s vybraným jazýčkem. Pečínku jsem vložila do trouby, pekla pozvolna a šla do města (jelikož bylo třeba dojít pro děti do školy, k zubaři, nakoupit…atd) a když jsem se vrátila, uvítal mě nádherně provoněný byt kořením a pečeným masíčkem. Takto, na nejnižší teplotu, můžete péci maso třeba i přes noc. Ráno vás pak probudí rafinovaná linoucí se vůně pečených dobrůtek. 

RECEPIS

1 kus vepřové pečínky z Real Meat Society, 2 velké hrušky, 4 karotky překrojené na půl, půl menšího celeru – nakrájeného, anglická slanina, sůl, 2 kusy celé skořice, 5 hřebíčků, 2 bobkové listy, hruškový cider na podlévaní.

Pečínku osolte, vložte do pekáčku a pěkně jí obložte všemi ostatními ingrediencemi. Zalijte ciderem, přikryjte pokličkou a dejte pozvolna péci do trouby, dokud nebude masíčko krasně měkké.

Foto: Nina Řeháčková Ilustrace: Vladimír Strejček ze studia Drawetc

Aktuální číslo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – BURDA Praha bude s Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv.
* povinná pole