Přejít k hlavnímu obsahu

KUŘE V PODVAZKÁCH: Recept na super rychlý čoko cheesecake

Nina Řeháčková/4.12.2014
Tipy, recepty a recenze známé food bloggerky Niny Řeháčkové

Když přijdete unavení z práce a nechce se Vám péct a víte, že druhý den vás čeka návštěva, kterou byste chteli pohostit něčím sladkým, je tenhle super rychlý a lahodný recept na čokoládový dort ze dvou druhů čokolád přesně pro vás. Dobrou chuť  vám i vašim hostům*

RECEPIS 

150g sušenek, které máte nejraději, 50g másla, 1 lžička medu, 150g mláčné čokolády, 150g tmavé čokolády, 250g mascarpone, 250g čerstvého smetanového sýra, 1 lžíce moučkového cukru, kakao na poprášení

Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Dno dortové formy o průměru 18cm vyložte potravinářskou fólií a na ni upěchujte sušenkovou směs. Pak vložte na 15 minut do ledničky. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, každou zvlášť. Mascarpone a sýr prošlehejte s cukrem a směs rozdělte na poloviny. Do jedné vmíchejte mléčnou a do druhé tmavou čokoládu. Na sušenkový základ přeneste směs s mléčnou a na ni s tmavou čokoládou. nechte přes noc vychladit a na závěr poprašte kakaem.

Foto: Nina Řeháčková

Aktuální číslo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete znalost Zásad ochrany soukromí Burda – BURDA Praha bude s Vašimi údaji pracovat zejména k zasílání newsletteru, nabídek a novinek. Odhlásit se můžete kdykoliv.
* povinná pole