Přejít k hlavnímu obsahu
Reklama

KUŘE V PODVAZKÁCH: Recept na indický dhal

Nina Řeháčková/4.3.2015
Tipy, recepty a recenze známé food bloggerky Niny Řeháčkové

Krásnou jarní slunečnou středu všem čtenářům webu Marie Claire přeji! Dnes Vám naservíruji trochu exotické vlákniny v podobě indické pochoutky dhal. 

Už dlouho mám chuť na čočku, ta novoroční s vajíčkem a kyselou okurkou mě příliš neuspokojila a tak jsem si vymyslela kapánek exotičtější recept z čočky - indický dhal. Je velmi rychlý a snadný na přípravu a já si za něj dávám jedničku s hvězdičkou. Pokud máte rádi exotická, kořeněná jídla, tak vám ho vřele doporučuji. 

RECEPIS - 

300g červené čočky, hrst, nebo raději dvě čerstvého koriandru, 400g nakrájených rajčat, slunečnicový olej, 1 lžička garam masala, 1 lžička hořčičného semínka, 1 červená chilli paprička, jemně nasekaná (pokud nepřipravujete dhal pro děti), velký stroužek česneku, jarní cibulka

Čočku vložte do hlubokého hrnce, přidejte špetku soli, zalijte vlažnou vodou a vařte 30 minut. Pokud by jste si chtěli dhal zjemnit a mírně obvzláštnit, můžete čočku uvařit v kokosovém mléce, asi tak 400ml. Po 10ti minutách přidejte nakrájená rajčata.

Ztlumte plamen na posledních deset minut a připravte si základ s kořením. Rozpalte olej na pánvi, do které přidáte na jemno nasekené stonky z koriandru, garam masala, česnek, hořčičná semínka a chilli. Směs temeprujete asi 1 minutu na mírném ohni. Pak kořeněnou směs vmíchejte do čočky. Nakonec můžete vmíchat baby špenát. Posypte dhal koriandrem a jarní cibulkou. Podávejte chlebem naan či rýží.

Foto: Nina Řeháčková Ilustrace: Vladimír Strejček ze studia Drawetc

Aktuální číslo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
přihlásit se k odběru newsletteru
MarieClaire logo
Close dialog icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

Reklama