Přejít k hlavnímu obsahu
Reklama

Vaříme s Kitchenette: Salát z belugy a kadeřávku

text a foto: Markéta Pavleye, Kitchenette.cz/5.5.2017
Pokud jste milovníky kadeřávku, jistě už jste zjistili, že je nejen strašně zdravý, plný antioxidantů, ale je i velmi praktický. 

Myslím, že v tomto jarním období se asi každý z nás začíná poohlížet po zdravější, lehčí a i možná detoxikační stravě a asi právě přes den v práci nejvíc hřešíme, protože sáhneme rychle po něčem, co je jednoduché a ne vždy úplně zdravé. Tedy vyvstalo téma, co si tak uvařit, připravit doma na sebou, abychom druhý den v práci měli po ruce něco zdravého, lehkého a vyváženého. Připravila jsem proto dva recepty, které jsou oba vegetariánské, postavené na luštěninách a zároveň koncipované tak, aby opravdu chutnaly skvěle i druhý den a třeba i na studeno.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Pro 2 osoby:

200g čočky beluga (můžete také použít tmavo-zelenou)

1/4 menšího červeného zelí

4 hrsti kadeřávku

2 větší avokáda

5 lžic extra panenského olivového oleje

4 lžíce citrónové šťávy

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

(100 g sýru feta)

1. Čočku vařte v dostatku lehce osolené vody do měkka přibližně 20-30 minut. Sceďte a odstavte.
2. Do salátové mísy nakrájejte najemno všechno zelí, pokrájejte i kadeřávek zbavený hrubých stonků. Tento salátový základ promíchejte a jemně i promasírujte s olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí i pepřem. Nyní můžete do salátu  přimíchat čočku a na závěr i na kostky pokrájená avokáda (díky citrónové šťávě obsažené v salátu, by nemělo příliš oxidovat a nepěkně hnědnout). Pokud máte rádi vydatnější jídla, zakomponujte kousek feta sýru.

@kitchenettehome

Image and video hosting by TinyPic

Reklama
Reklama
Aktuální číslo
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama