Přejít k hlavnímu obsahu

RECEPT: Datlové lanýže

Text a foto: Nga Luongová/31.3.2017
Datlové lanýže nejsou pouze vegan friendly, budou zaručeně chutnat i všem masožravcům!

Tento zdravý recept je jeden z našich nejoblíbenějších, protože je snadný a zabere vám opravdu málo času - nemusíte nic vařit nebo péct. Skvělé je také to, že vydrží v lednici (v uzavřené dóze) až několik týdnů. Hodí se jako dezert, svačina do práce nebo po náročném cvičení.

INGREDIENCE:

▹ Datle (nejlépe Medjool datle)

▹ Kokosový olej ▹ Kakao (100%)

▹ Pražené mandle (nebo kešu, pekany…)

▹ Chia semínka

▹ Drcené nesolené pistácie nebo pražený kokos na obalení

1. Nejprve rozdrťte pistácie. 2. Odpeckujte datle. Nasekejte je hodně najemno, abyste vytvořili lepivou hmotu. 3. Vložte do větší mísy a následně přidejte velkou lžíci kokosového oleje, chia semínka a nakonec kakao. Spojte vše dohromady. 4. Vezměte si kousek těsta a doprostřed vložte mandli. Začněte tvořit kuličky. 5. Poté je obalte v rozdrcených pistáciích, kakau nebo v kokosu. 6. Hotové dílo vložte do lednice, aby ztuhly a byly perfektní.

TIP č.1: Doporučujeme opražit oříšky a kokos, zvýrazní se tím jejich chuť a jsou pak krásně křupavé. TIP č.2: Pokud použijete tužší datle, nechte je namočit ve vodě přibližně 10-15 minut. Odlijte vodu, lehce osušte a poté můžete sekat.

Aktuální číslo
přihlásit se k odběru newsletteru
Přihlášení k odběru newsletterů
* povinná pole
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama